23 Mart 2013 Cumartesi

Güzellikte İlkbahar Yaz Trendleri

Küresel ısınmadan sonra mevsimlerin bittiğini mağazalardaki sezon sonu indirimlerinin de bitmesi ile anlar hale geldik. Mesela benim için kriter Zara. Çünkü outlet mağazası yok yılda bir kez o da lütfeten indirime giriyor ve indirimi pek beklenileni vermiyor. En azından benim için. Çünkü ben ergenliğe adım atar atmaz Mango outlet mağazası ile tanışmış bir nesile aidim. 5TL' ye blazer ceket, 9,90 TL' ye jean almaya alışmışım. Ucuzcu  deyip geçmeyin bir tane jean aldım mesela Zuhair Murad for Mango. Uzun lafın kısası akıllı alışverişi severim. Neyse konunun girişi ile varılacak sonuç arasındaki mesafeyi alakasız bir şekilde uzattıktan sonra asıl konumuza dönebiliriz. Her kış bitiminde o seri sonun bu seri sonu benim koşturmaktan, kilo verme derdine düşmekten güzellik trendlerini ben maalesef atlıyorum. Ama öğrendim ki asıl önemli olan ne giydiğiniz değil nasıl göründüğünüz. Gayet günlük salaş bir kıyafet giyip doğru ve dikkat çekici saç makyaj ile ortamın ilgi odağı olabilmek mümkün.(Gerçi bilmiyorum bu teoremi sırf yazımı desteklemek amacıyla şuan uydurdum.) Şimdi sizden ricam bu yazıyı okuyun ve giyiminize değil de makyaj malzemelerinize yatırım yapmanız gerektiğinin bir de kendi gözünüzle görün. Yalnız benden güzel olmaya çalışmazsanız sevinirim.

1. Asi Dudaklar

Kışı bordo ruj ile geçirdik malum baharla birlikte bordo yerini pembe, turuncu ve kırmızının en canlı tonlarına bırakıyor.  





2.Erkeksi Bakışlar

Dediklerine göre bu trendin ortaya çıkışında Cara Delevingne' in kalın kaşlarını ön plana çıkardığı makyajının etkisi büyükmüş. Bizdeki öncüsü tabi ki bayan pilates Ebru Şallı. Fakat uzmanlar uyarıyor eğer kaşlarınızı bu şekilde kullanacaksanız maskaradan uzak duracakmışız. 




3.Derin Ayrım
Geçen sezonlarda olduğu gibi saçlarınızı ortadan ayırmayı unutun.(Zaten hepimiz birer Miroslava Duma olmadığımıza göre hepimize yakışacak diye bir kural yok.) Düz, dalgalı, açık veya toplu; bu sezonun saç modelleri neredeyse kulak hizasından geçecek kadar yandan ayrılıyor. Ayrımcılığı yalnızca saç modeli olarak benimseyin yalnız yoksa trendy but unfriendly olursunuz!!!



4. Neon Gözler
Bu sezon gözlerimiz parlak renklerle ışıldıyor. Renklerden kaçış yok. Koyu mavi iyi de Nicki Minaj gibi olmamak adına diğer renkleri denemeyeceğimi söylememe gerek yok heralde!!
Söylemezsem ölürüm sağdaki kız Demet Akalın'a benzemiyor mu :D



5. Seksi Dağınıklık
Bu sezon annelerimizin "saçını tara" uyarısını, arkadaşlarımızın ise "hayırdır kafanda tüp mü patladı" esprilerini kulak ardı ediyoruz. Şık ve gösterişli bir topuza bile hafif dağınık bir dokunuşla modern bir hava katıyoruz, dalga geçenleri trend dışı olmakla suçluyoruz. 








1 yorum: