30 Kasım 2013 Cumartesi

Kış şıklığı Tchibo'da

Tchibo her hafta yenilenen temaları, modayı kaliteyle bütünleştiren ürünleri ve lezzetli kahveleriyle sevdiğimiz markalardan biri.

Bir Tchibo mağazasına girdiğinizde sizi karşılayan harika bir kahve kokusu duyuyorsunuz. Ürünlere bakmak için sabırsızlansanız bile kahve standının önünden güç bela ayrılıyor ve ürünlere doğru yöneliyorsunuz. Ürünlerin hemen hemen hepsi keyifli renklerde ve tarz ürünler. Üstelik hepsi birbirinden kaliteli ve dayanıklı. Tchibo ürünlerinin kalitesi, alanında uzman kişiler tarafından çok sıkı ve acımasız testlerden geçiyor ve sadece testi geçebilenler satışa sunuluyor.

Kışlık kıyafet hastası ve kayakta da şıklığımdan ödün vermem diyenlere müjdeli bir haber; Tchibo’nun bu haftaki teması Kayak Keyfi&Kış Modası. Bu temada birbirinden şık atkılar, bereler, eldivenler, montlar, çizmeler, botlar ve daha birçokları sizi bekliyor. Üstelik şık olduğu kadar da kaliteli ve özel ürünler. Su ve kir geçirmeyen Ecorepel malzemeden kıyafetler, çığ kazalarına karşı içerisinde yerinizi bildiren RECCO reflektor bulunan montlar, COOL MAX termal içlikler...

Kayak Keyfi&Kış Modası temasındaki tüm ürünler birbirinden güzel ama içlerinden seçerek birkaçına daha geniş yer verelim. Konu kayak olunca güvenlik önemli tabii. Kapitone Kayak Montu yumuşak ve sıcak tutması yanında Recco Reflektorle de güvenliğinizi sağlıyor. Montunuzu tamamlayacak kar ve kış motifli eldiven, atkı ve bere sizi çok şık gösterecek. Kapitone Spor Çantasının dayanıklı yüzey malzemesi ve su geçirmez ecorepel özelliği de eşyalarınızı koruyacak ve sizi rahat ettirecek. Bu temanın en şık ve ilgi çekici ürünlerinden biri de Snowboard Montu. İç astar kısımlarındaki Norveç deseni ve kırmızı rengiyle bembeyaz karlar üzerinde son moda görüneceksiniz.

Kayak Keyfi&Kış Modası temasında bunlardan başka birçok ürün daha bulunuyor. Daha ayrıntılı incelemek için Tchibo.com.tr’ye tıklayıp, keşfe başlayabilirsiniz. Şöyle keyifli bir alışveriş yapıp, sonrasında da kahveyle yorgunluk atmak isteyenleri, çalışanlarının yüzünden gülümseme eksik olmayan Tchibo mağazalarına davet ediyor ve ekliyorum; yeni temalardan herkesten önce haberdar olmak için Tchibo Facebook sayfasını (https://www.facebook.com/tchiboturkiye) beğenebilirsiniz. Keyifli alışverişler!

Bir boomads advertorial içeriğidir.

29 Kasım 2013 Cuma

1 alana 1 bedava


Nine West 28 kasim 1 aralik tarihleri arasinda 1 alana 1 bedava kampanyasini yeniden baslatti. Ben bu beybileri aldim. Tonlari benziyor ama ayni degiller. Boylelikle aldiginiz ayakkabiya ederini oduyorsunuz. Hazir yarin cumartesi kosun derim ben. 


21 Kasım 2013 Perşembe

Bunu Blogumda Paylaşabilirim. Hürriyet Benim.

Hürriyet; gündeme dair cesur bir projeyle karşımızda. TBWA\ISTANBUL'un hazırladığı proje kısa zamanda oldukça ses getirdi. Din, dil, ırk, cinsiyet ayırt etmeden bireysel özgürlükleri konu alan projenin amacı Türkiye'nin dört bir yanından insanların hürriyetlerini dile getirmeleri ve seslerini duyurmaları...

Bu proje katılımcıların kendi hürriyetlerini anlatmaları için tasarlandı, katılımcılar videolarını oluştururken ilham versin diye de bir film hazırlandı.
 
Hürriyet, herkesi kendi hürriyet cümlelerini yazmaya ve hürriyet şarkılarını yaratmaya davet etti. Kullanıcılar içinde kendi fotoğraflarının da olduğu hürriyet filmleri yaratabiliyor ve bu filmleri sosyal medyada dilediğince paylaşabiliyor. Ayrıca seçtikleri mesaj ve fotoğraflarından oluşan bannerı hurriyet.com.tr sayfalarında yayınlanıyor. Kısaca proje tamamıyle interaktif bir proje olarak kurgulandı. www.hurriyetbenim.com üzerinden ilham verici videoyu seyredebilir, kendi video ve bannerınızı yaratabilirsiniz.

"Hürriyet Benim" filmi, daha TV’ye çıkmadan viral olarak sosyal medyada gösterildi ve çok kısa sürede yayılarak; sosyal medyada konuşulmaya ve paylaşılmaya başlandı. Kullanıcıların katkılarıyla yapılan klipleri Twitter'dan #hürriyetbenim hashtag'iyle takip edebilirsiniz.

Ben de kendi videomu oluşturdum ve benim için hürriyetin ne demek olduğunu anlattım. İzlemek için;http://hurriyetbenim.hurriyet.com.tr/video.aspx?k=1HI3JLGNEDE

Bir boomads advertorial içeriğidir.

17 Kasım 2013 Pazar

Must Have List/Wish List/ Trend Alert List



İster must have list ister wish list ister trend alert list inize ekleyin ama bu sezon bunlardan mutlaka birer parça edinin. Ulaşılabilir lüks içinse Zara, İpekyol ve H&M benim önerilerim.
















15 Kasım 2013 Cuma

Çanta? Kitap?




Kitap okumak mı alışverişi mi daha eğlenceli diye sorsak alacağımız cevap malum. Kitap okumayı sevsek de alışveriş hep bir sıfır önde. Londra doğumlu tasarımcı Olympia Le-Ten de bu durumu fark etmiş olacak ki kendi adı ile kurmuş olduğu markasında kitap görünümlü çantalara yer vermiş. Olympia aynı zamanda Paris' te büyümüş, sanat okulu mezunu henüz 19 yaşındayken Chanel atölyesinde staj yapmış yetinmemiş Karl Lagerfeld' in asistanlığını da yapmış.  2009 yılından beri de kendi markasını yürütmekte. Fiyatları ortalama 1200Euro dan başlayan çantalara net-a-porter dan ulaşabilirsiniz. 











Beymen

Bu haftasonu alacagim cantayi bugun %30 indirimle aldim hem de sabahın sekizinde. Kendi kendime de soz verdim bundan sonra firma ve kampanya maillerini silmeden once okuyacagim. Siz de Beymen.com dan indirimli alisveris yapmak istiyorsaniz indirim koduna INDIRIM30 yazip bana da sevgilerinizi gonderebilirsiniz :))) 

4 Kasım 2013 Pazartesi

Uzun bir sessizlik yaşadık gene. Bu süreç içerisinde kayıplarım, kazançlarım oldu. Her insan gibi gündelik hayatın temposunda koşturup durdum. İnsan beyni unutmaya değil belki ama alışmaya çok meyilli bir kez daha gördüm. İş yoğunluğunun stresi diğer sıkıntılarımı gölgeledi. Arada iyi şeyler de oldu tabi. Mesela kardeşim ile birlikte 8 günlük bir klasik İtalya turumuz oldu. Yurt dışı denince İtalya kendi listemde en son sıralarda yer alır ama kardeşim çok isteyince hadi dedim gidelim. ( Ayrıca ayıptır söylemesi bizim ailede adettir  ailedeki tüm bekar kızlar İtalya' ya gitmeden evlenmezler.Eh aile geleneğini de yerine getirdiğime göre gönül rahatlığı ile evlenebilirim artık. ) İtalya konusunda nereden başlasam bilemiyorum. Hayatım boyunca bu kadar yorulmadım. Sabahın altı buçuğundan akşamın onuna on birine kadar gezilir mi yaa? Gezdik. Hele Roma yı resmen tavaf ettik iki deli kardeş. Bütün İtalya buram buram tarih ve sanat kokuyor. Ara ara da gelen amonyak kokusu var ki o konuya hiç girmeyeyim. Moda konusunda beklentileriniz çok yüksek olmasın Türkiye de görmediğiniz çok az şey var. Sokak modasında ise Türk Kadınları daha şık efsanesi gerçekmiş onu gördüm. Ferrari nin vatanına gidip bir tane Ferrari göremedik. Her yer Smart her yer. Şuan Karşıyaka Adliyesinde öğle arasının bitmesini bekliyorum. Ayrıntılara giremiyorum ama fırsat bulduğumda ilk günden itibaren yapılabilecekleri, yapılmaması gerekenleri yazacağım. Kısmet tabi bu işler. Ay bir de her yer Hintli yaa her yer baharat kokuyor. Hiç gerçek İtalyan gördük mü emin değilim :D En kısa zamanda yeniden görüşmek üzere :D

Konu İtalya da yemekse beklentilerinizi sıfıra indirin. Resmen içimiz kurudu bir haftada. Kahvaltı facialarından bahsetmiyorum bile. Markete gidip peynir ve zeytin aldık. Ama en lezzetli yemeklerimizden birini Floransa da yedik. Lazanya ve Pizza Margherita.  

Pompei deyince akla taşlaşmış insanlar gelir ya hani aklımıza ha işte silin o bilgileri. Hepsi turizm yalanı. Gördükleriniz yada görecekleriniz bildiğiniz alçı heykeller. Zaten Vezüv Yanardağı ve şehir arasındaki mesafeyi görünce anlıyorsunuz olayın aslında pek de lanse edildiği gibi olmadığını. Yani bence öyle. Onun yerine Selçuk Efes' e gelin daha mutlu olursunuz.

Pisa kulesini ittik, çektik düzeltemedik. Baktık olmuyor dünyayı sevmek kurtaracak diyerek birbirimize sarıldık. Gördüğünüz gibi başardık. Düşmedi. Şaka bir yana da bu da tamamen İtalyan efsanesi. Kule düzleştirilebilir durumda iken İngiliz bilim adamlarını durduruyor İtalyanlar. Eğer düzeltilseydi o gün orada 2000 Türk olmayacaktık çünkü. 

En çok nereyi sevdim sorusunun yanıtı istisnasız Portofino. Koyun beni o balıkçı köyüne gıkımı çıkarmam. Birgün Brown ailesinin kalesine çaya giderim diğer gün Dolce' nin ikiz villasına. (Yalnız yüzde 18 servis ücretini kınamadım değil.) 

Festival şehri Venedik. Her yer maskeci, kostümcü. Cadılar Bayramı öncesinde gittik diye midir bilmem dikkatimizi en çok bunlar çekti. 

Tamamen tur şirketinin kar elde etme amacı ile Venedik diye yola çıkarak önce Murano adasına daha sonra Burano adasına gittik. Murano adasında resmimiz yok çünkü teknemiz bir cam atölyesinin iskelesine yanaştı ve biz Murano diye sadece o atölyeyi gördük. Bu resim ise Burano dan. Renkli renkli evleri ve dantelleri ile meşhur. Ben çok sevdim. Bilenler bilir Alaçatı Port Projesi ile hemen hemen aynıydı. 

Floransa daki Vaftizhane nin yapımı 29 yıl süren. Orjinali Duomu müzesinde bulunan ve tüm dinlerde ortak olan yaradılış hikayelerinin bulunduğu hiç açılmayan kapı. Kabartmalar harikaydı. 


Pompei de beynimize güneş geçtiğinden kendimizi eğlenceye vermişiz resmen :D


Bakmayın böyle göründüğüne tattığım en güzel deniz mahsullü makarnaydı. Biz biftek sipraiş verdiğimiz için çok pişman olduk. Burano adasında Türkçe menüsü de bulunan restorandaydı. Adı şuan aklımda değil. Ama bir dilim ekmeğe 1,5 Euro ile gözlerimizi yaşarttı.  (Tamam zaten ilk kez yedim ama güzeldi) 

Roma da gördüğüm en güzel binalardan biriydi. Mermerin rengi kusursuzdu. Resimde net çıkmamış ama üst kısımda İtalyanlarin zafere giden yolda isimsiz şehitler için hiç söndürmedikleri ateşleri ve başında nöbetçileri var. 

İtalya ya gitmişem gondola da binmişem. Valla kız kıza binice hiç de romantik değildi. Hava kapalı bir de dalgalı olunca hissettiğimiz tek duygu korku oldu :D